projects - friArt

Go to content

Main menu

projects

art works

Projecten:

Op 2 juni 2012 hebben Iris van 't Bosch, Meike Everaarts en ik, Clara van den Hout, een groot evenement gehouden met expositie en verkoop. De plek: #Loods32
, een onderdeel van broedplaats #ZW32 op Zeilweg 32, Noordersluis, Lelystad. Verkoop van aan de tentoonstelling gelieerde artikelen, in onze museumwinkel in hetzelfde pand.
We zijn druk bezig geweest met de voorbereidingen; niet alleen ons werk en de promotie, maar ook de ruimte had een handje nodig. De kakelgroene muur van de loods moest echt weg. Hiernaast vast een indruk van de ruimte. De naam van de tentoonstelling:
Centre Périphérique!

Iris van 't Bosch, Nederland, beeldend kunstenaar: www.atelier4iris.nl
Clara van den Hout, Nederland, beeldend kunstenaar: www.claravandenhout.com
Meike Everaarts, Italie, mode-ontwerper: www.meikeeveraarts.com
Centre Périphérique!
 De opening op 2 juni was een groot succes. Zeker 100 bezoekers.
Vóór de officiele opening, speelde Esther in 't Groen, klassiek geschoold violiste uit Utrecht, een improvisatie in de tentoonstellingsruimte...prachtig. Sophie van Steenderen, kunsthistoricus, opende met een goede introductie van de kunstenaars.
Veel en geinteresseerd en enthousiast bezoek.
Er was nog een vervolg.......Op 28 juni
organiseerden Iris en ik (Meike is alweer terug naar Italie), in de tentoonstellingsruimte een kunstenaars-eettafel voor een selecte groep kunstenaars om over dit initiatief te brainstormen, kritiek te geven en ideeen te spuien. En om alle mogelijk- en onmogelijkheden af te tasten. Was erg gezellig en nuttig.
Hierna volgden in Loods32 nog "Zicht op Lelysytad",
waaraan ik heb deelgenomen met een plattegrond in september 2012 en in november 2012 de 1e editie van het GAP-project. De 2e editie volgt in Wageningen (Gelderland) op 17 januari 2013. Daarna volgde begin 2013 de KVF-tentoonstelling "Kunstwerken ter bevordering van de Nutteloosheid", waaraan zo'n 20 leden van de kunstenaarsvereniging meededen:

Ode aan Louise Bourgeois', ( zie bij Objects) is onderdeel van het KVF-project: 'Kunstmatig Loof' 2010,
te Swifterbant. Dit werk is een ode aan Louise Bourgeois, die eind mei op 98-jarige leeftijd is overleden en tot die tijd nog zeer actief was. Het is geinspireerd op een van haar werken (Grote Spin). Ik heb de spin zo op de stam gemonteerd, dat ze deze omklemt met haar acht poten, alsof ze het leven omklemt. Tevens dient ze als kruin en is ze op de top.


Kunstwerken ter bevordering van de Nutteloosheid

Tentoonstelling van leden van de KVF i.s.m. #Loods32 over de Nutteloosheid. In #Loods32, Zeilweg 32, Lelystad.
Opening: Zaterdag 2 maart 2013 om 16 uur.
Tijdens de opening, door gedeputeerde A Greiner,was er een silent auction en nutteloze activiteiten.Ook waren er kleine kunstwerken te koopin de winkel. De tentoonstelling duurde tot 31 maart 2013.
info@loods32.com

Nutteloosheid

De 'Anderhalvemetermaatschappij'', 2020, in Natuurpark Lelystad. September t/m oktober 2020. Met een gedicht van Maria van Daalen: We knoopten ze zelf vast, alle draden die ons onzichtbaar binden aan wat om ons heen is, wat we uitkozen. We zijn nooit alleen, we bewegen in een web dat mee beweegt, jaar in, jaar uit. Heel het leven was stevig verankerd. We waren dichtbij. Toen opeens die anderhalve meter... Wat er verdween leek nog onbelangrijk: aanraken. Maar wie weet wanneer we weer samen zijn, ontspannen, nu we tijd overbruggen met verlangen...Project KVF: Kunstwerken ter Bevordering van de Nutteloosheid
                    Titel: Shadow, thoughts surrouding me / Schaduw, gedachten die mij omringen
                    Materialen: Grafiet, houtskool, metaaldraad, menselijk haar.

De foto hierboven is gemaakt door theatergroep "Het Wilde Oog". Deze groep maakt projecten met als onderwerp: Spakenburg. In dit geval hebben zij een authentieke Spakenburger visser van dik in de negentig, de enige levende visser die de Zuiderzee nog heeft meegemaakt, bereid gevonden mee te doen met dit project. In een gebouw van architect Abell Cahen in Amersfoort, met een vloerkunstwerk van Jan Dibbets en gezeten op een stoel van Rietveld, houdt deze visser, Hendrik Hopman, bijgenaamd Vlam (vanwege zijn lichtontvlambare gemoed), mijn kunstwerk "Ontwaterd" vast.
Zie:  www.hetwildeoog.nl. Daarboven zijn 2 werken te zien van het Gogyoshi Art Project over de gedichten 2 en 9 van Taro Aizu, en helemaal bovenaan de plattegrond van Lelystad, voor het project "Zicht op Lelystad".Back to content | Back to main menu